Zadanie na pierwszy rzut oka wydaje się proste. Potrzebujemy jedynie butelkę wytrawnego białego wina (dobrze schłodzonego) i syrop lawendowy (z którym w Polsce może być jednak problem, ale we Francji już nie. Najlepiej więc mieć tam swojego człowieka).
Połączenie tych dwóch smaków jest wyjątkowe. Każdy, kto kocha zapach lawendy i lubi białe wino, powinien spróbować tej mieszanki.
Powiem szczerze, że można oszaleć na puncie "lawendowego wina".
Składniki:
Białe wino (wytrawne)
Syrop lawendowy
Proporcje na jeden kieliszek: 1/4 syropu, 3/4 wina
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtvDl0fAH1vQa1V2TEFDZhE2c7_R3hGCMMCGr_wMXqGDXENePASZ4arjOqkY4x95fgJTxPUTypveDUt4ylS9o62jaPlbLBCLrtOTnwN5W_MYYzRbasr4E8j90jMJViIrbrVRrRM6oeI04/s320/2012-07-05+19.35.45.jpg)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz