Pozostaje wierzyć, że jedzą, a nawet, że czasem same je smażą (choć w to najtrudniej mi uwierzyć).
Przepisów na pankejki jest mnóstwo, ale ten według Paltrow podoba mi się szczególnie, bo kryje w sobie dodatkowe elementy: migdały, sezam, jagody goji - wszystko to, co lubię.
Składniki
1 i 1/4 szklanki mleka (może być mleko sojowe)
1 szklanka dowolnej mąki
1/4 szklanki oleju roślinnego (plus 2 łyżki do smażenia)
1 jajko
3 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki posiekanych migdałów i ziarna sezamu
garść jagód goji
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Wszystkie składniki mieszamy (jajko + mleko+ jogurt + mąka + proszek do pieczenia + sól + olej).
Na koniec dodajemy migdały, sezam i jagody. Smażymy małe placuszki - ok. 2 minuty z każdej strony. Podajemy z syropem klonowym, albo jogurtem naturalnym i malinami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz