niedziela, 29 stycznia 2012

Pstrąg rozmarynowy

Oooooobiaaad! Dziś daniem dnia jest smażony filet z pstrąga zamarynowany w soku z cytryny, z czosnkiem i świeżym rozmarynem.
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy pieprzem, dodajemy czosnek i gałązki rozmarynu. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.


 Marynata
 sok z jednej cytryny
1 ząbek czosnku
 pieprz
świeży rozmaryn

Wyjmujemy z marynaty i solimy. Na patelni rozgrzewamy olej z pestek winogron, wrzucamy czosnek i rozmaryn. Po chwili wyjmujemy czosnek i smażymy kawałki ryby - kilka minut z każdej strony.
Tak przygotowanego pstrąga możemy podać skropionego cytryną, w towarzystwie marchewki z sezamem, szpinakiem, albo z puree ziemniaczanym.


A na koniec zaśpiewa nie kto inny jak sam Fisz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz