sobota, 7 kwietnia 2012

Fotomigawki - część 2: Wielkanoc 2012

Wielka Sobota - praca wre! Powstają kolejne smakołyki: mazurki, pascha, baba drożdżowa...
Pojawiają się świeżo uwędzone mięsne specjały, pasztet, zupa chrzanowa. Wszystko co najlepsze, bo czas wyjątkowy.
Zwłaszcza dziś w kuchni nie ma miejsca na przypadkowość, półprodukty, pójście na łatwiznę. Wszystko musi być smaczne, piękne, wyjątkowe.



Nawet koszyczek ze "święconką" musi być nie tyle wypełniony po brzegi (bo wystarczy, żeby zawierał podstawowe pokarmy), co piękny.


Jeszcze nie czas na próbowanie tego, co od wczoraj powstało. Jeszcze trzeba chwilę poczekać, ale już jutro na stole pojawi się pełen zestaw świątecznych przysmaków.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz